infoludek.pl szczecin polskienglishdeutsch
Szczecin, czwartek
23 listopada 2017
imieniny: Adeli, Felicyty, Klemensa

szczecin
AKADEMIA MORSKA
Liczba przyjętych opinii: 44

   opinii
od młodszych od starszych


autor:  AM
status:  uczeń / student
dnia:  02.01.2009
Absolutnie się zgadzam z przedmówczynią! Sam wybralem tą uczelnię i nigdy bym się nie zamienił na inną. Uczelnia na pewno ze swoim klimatem; żeby zdać musisz się trochę pomęczyć ale dla siebie też masz dużo czasu. Jest idealnie:)
autor:  Studentka AM
status:  uczeń / student
dnia:  08.07.2008
niektore opinie tutaj sa straszna sciema, jesli chodzi o to ze mozna nauczyc sie cwaniactwa oraz o braku zycia studenckiego!! ludzie co wy za glupoty piszecie !! ta szkola jest naprawde swietna!! bedac studentem AM jestes czlowiekiem z poczuciem wlasnej wartosci. Ja wiem ze dobrze wybralam, to jest to i tyle... w zyciu nie zmienilabym AM na jakis uniwerek czy akademie rolnicza...
autor:  absolwentka WSM
status:  absolwent
dnia:  21.09.2007
Skończyłam wsemkę w 2005 roku, szkoła naprawdę z klimatem, każdy kto kończy tę szkołę zna swoją wartość, wprawdze zakuwania dużo, ale potem jaka z tego satysfakcja:)Czuć że szkoła ma swój klimat i prestiż. Po ukończeniu tej super uczelni zrobiłam kolosalny błąd idąc na zaoczne studia magisterskie na Uniwerek. ... Ale cóź jakoś dotrwałam do końca, obroniłam magistra, ale i tak jak ktoś się mnie pyta jaką uczelnie ukończyłam, to mówię ze AKADEMIE MORSKA!!!!
autor:  the man
status:  uczeń / student
dnia:  03.12.2006
Witajcie jestem na pierwszym roku na nawigacji i powiem , że jest cięzko ale dla chcącego nic trudnego... trzeba się przyłożyć od początku, w liceum warto posiedzieć nad matmą i fizyką wtedy bedzie łatwiej mniej do nadrabiania. Uczelnia po prostu super (jest ten kilimat), ludzie jeszce lepsi, wykładowcy zależy (ja mam wszyskich spoko) a imprezy ... nie pamietam nic:) polecam i zapraszam
autor:  student AM (nawigacja)
status:  uczeń / student
dnia:  26.06.2006
Matme i fizyke da rade przejsc tylko trzeba chcieć. Ja z matmy i fizy tez nie byłem dobry a egzamin u Pana R.P. napisałem na 4.5 więc nie jest tak strasznie, a i matma pójdzie jeżeli trafi się na dobrego wykładowce, a przeważnie w instytucie matematyki są porządni ludzie. Na całe szczęście fizyka jest tylko na pierwszym roku i już mam ja za sobą, a matme konczy się po trzecim semestrze.
autor:  Mysia
status:  inny
dnia:  13.02.2006
hmm mam pytnanie dotyczące tej uczelni jeżeli nie umie się zbyt dobrze matmyy i foizyki to jest szansa ze życioe w tej szkole jakoś się potoczy??czy tu fizyka i matma jest taka straszna??? z góry dziękuje za odpowiedzi na moje pytania:)
autor:  biceps
status:  uczeń / student
dnia:  30.01.2006
siemka wybieram sie na kierunke nawigacja specjalnosc transport morski niech ktos opisze na jakim poziomie jest fizyka matma i czy jest strasznie ciezko i ogolnie wszytko o tej specjalnosci jezeli mozna :) acha i czy trzeb amiec koniecznie kat. zdrowia A ??? czekam na szybka odp pozdro
autor:  asdas
status:  uczeń / student
dnia:  09.12.2005
nightcrowler... Jestem na III ESO na pierwszym roku myslalem ze nie zalicze fizyki, z matmy tez mialem poprawki, ale wzialem korepetycje, zaliczylem... to bylo NIC, prawdziwa nauka zaczyna sie pozniej: mechanika plynow, teoria procesow cieplnych, maszyny elektryczne, silniki itd... Mozna trafic na roznych wykladowcow, zeby miec mniej nauki trzeba miec troche szczescia (moja grupa nie miala). Wszystko oczywiscie da sie zaliczyc ale trzeba sie uczyc. z ok 150 zostalo nas dzis 60, na magisterke zostaje zaledwie garstka. Kolejna sprawa - liczba godzin zajec, w planie mamy 46 godzin tygodniowo, wiekszosc dnia spedza sie w szkole. Dla niektorych jest nie do pomyslenia pewnie jak mozna siedziec tyle na uczelni, ale zajecia sa zroznicowane, przez co nie jest nudno: mamy zajecia wojskowe, zajecia praktyczne w szkolnej siłowni okrętowej i inne... tokarki, spawalnictwo, basen. Jesli chodzi o ten basen to trzeba chodzic chyba ze ktos zalatwi sobie zajecia w jakiejs sekcji sportowej. Na brak zajec nie bedziesz narzekal:) ESO to swietna specjalnosc - mamy duzo praktyk w porownaniu z innymi specjalnosciami, pozatym gwarantowana prace zarowno w morzu jak i na ladzie. Nie chcialem cie zrazic iloscia nauki, mozna na to inaczej spojrzec. Pewien kmdr w ten sposob tlumaczy ze my studneci AM jestesmy najlepsza elitą: Wyobraz sobie, siedzisz w Pubie.. sam.. pijesz kole, widzisz kolesia, przyjechal nowym audi, jest napakowany, lancuch na szyi, wiesz taki.. biszkopcik szczecinski, dookola niego jakies cukiereczki - skapo ubrane uniwersytutki. Pyt: kto jest lepszy? Odp: TY, bo wiesz jak dziala turbosprezarka.:)
autor:  absolwentka AM
status:  absolwent
dnia:  19.11.2005
Przeczytalam wszystkie opinie na temat Am-ki z ogromna ciekawoscia i powiem szczerze ze gdybym czytala je przed zlozeniem dokumentow to zapewne bym ich NIE ZLOZYLA. Ale jak jest naprawde??? Ja akurat skonczylam te szkole na wydziale nawigacyjnym i wierzcie mi kobitki naprawde ciezko jest z praca w tym akurat zawodzie. Ja nie chce oczerniac tej szkoly bo kazdy ma swoja opinie na jej temat i trzeba to przezyc na wlasnej skorze zeby oceniac ale My naprawde sie do tej szkoly NIE NADAJEMY. Szczerze uwazam ze przyjmuja na takie wydzial jak nawigacyjny kobiety bo gdyby nie one to malo ktory z facetow by tam byl. Dam wam przyklad. Zaczynajac studia na pierwszym roku mialam na swojej specjalnosci 26 dziewczat i 8 chlopakow. Konczac bylo na TYLKo 10-ro w tym 3 panow i reszta kobiet. I teraz pytanie. Co zrobilaby szkola z tymi trzema mezczyznami na roku gdyby nie nasza 7-ka??? Otoz pewnie rozwiazali by nasza specjalnosc a panow przeniesli na transport choc nie wiem do konca bo roznimy sie przedmiotami i praktyka. I tu jest odpowiedz na pytanie po co przyjmuja dzieczeta. Poza tym fakt, byly kobyly ktore ciezko bylo przejsc ale jeszcze gorszy to byl zawsze balagan w dziekanacie i cennik jaki ma szkola. To nic ze za powtarzanie semestru placi sie ba TYLKO 1200 zl. W koncu za pare lat bedziemy zarabiac takie sumy ze nam sie to zwroci. Przyznam ze jedna z osobek miala racje co do znalezienia pracy dla kobiet. To fakt pracy nie ma ale ze znalezieniem meza nie bedziecie mieli problemow. Ja na przyklad znalazlam i widzac ile ofert pracy dostaje jako absolwent tej szkoly nie ukrywam IDEALNY ZAWOD DLA MEZCZYZN CHCACYCH SPORO ZARABIAC. Ale my kobiety dajmy sobie naprawde spokoj. Jest wiele specjalnosci takich jak logistyka czy eksploatacja na ktore warto pojsc ale nie nawigacja. Podsumowujac. Szkola fajna, ludzie swietni, nauki od cholery ale wydzial nawigacyjny WYLACZNIE dla panow. Pozdrawiam wszytkich ktorzy uczeszczaja do tej szkoly. Trzymam za was dzielnie kciuki. Bedzie ciezko ale przetrwacie!!!!!!!!
autor:  nightcrowler
status:  uczeń / student
dnia:  18.11.2005
chcialbym zbey ktos dokladnie opisal jak jest na wydziale mechanicznym specjalnosc ESO ..;] wybieram sie na am i potrzebuje info na temat jak to jets z przedmiotami czy jest bardzo ciezko na tym kierunku co z matma fiza i chemia jaki poziom i co jezlei chodzi o plywanie na basenie czy jest obowiazkowe ;]??
opinie 1-10

© Szczecin 1998-2017 InterArt Studio
Wszystkie prawa zastrzeżone. All rights reserved.