infoludek.pl szczecin polskienglishdeutsch
Szczecin, czwartek
20 czerwca 2019
imieniny: Bogny, Rafaeli, Rafała

szczecin
ZESPÓŁ SZKÓŁ SAMOCHODOWYCH
Liczba przyjętych opinii: 39

   opinii
od młodszych od starszych


autor:  Widget
status:  absolwent
dnia:  15.06.2007
Mam na imię Marcin i jestem absolwentem Zespołu Szkół Samochodowych w Szczecinie. Ukończyłem Technikum samochodowe w ZSS około 6 lat temu i musze przyznać że bardzo sobie ceniłem to czego zostałem w tej szkole nauczony, ponieważ informacje te były dla mnie dobrą bazą gdy postanowiłem kontynuować swoją edukacje na Politechnice Szczecińskiej na wydziale transportu. Moja wychowawczynią była pani W. A. która była dla mnie jak i dla naszej całej klasy bardzo uczynna i pomocna we wszelkiego rodzaju sytuacjach. Szczególne pozdrowienia chciałbym tu przekazać do pana M., który uczył języka polskiego ponieważ nauczyciel z takim potencjałem i podejściem do ''złotej polskiej młodzieży ''nie trafia się w każdej szkole. Musze także potwierdzić pozytywne opinie osób wypowiadających się o warsztatach szkolnych które chociaż nie należały do najnowocześniejszych odegrały znaczącą role w mojej edukacji. Moja opinia była zawsze taka że jeśli ktoś naprawdę przychodzi na zajęcia praktyczne po to aby zdobyć wiedzę i umiejętności przydatne do naprawy pojazdu zawsze je tam znajdzie ( chyba że przychodzi na warsztaty ze złym nastawieniem i niechęcią do pracy i wielką butelka napoju FRUGO w kieszeni jak mawiał pan U. ....to dla wtajemniczonych).Bardzo ceniłem sobie wszystkich nauczycieli a szczególnie tych którzy mieli dobre podejście do ludzi w naszym wieku , którzy często bywali nie do zniesienia z powodu ‘’niepoprawnego zachowania’ delikatnie mówiąc. Pamiętam dobrze pana J. od mechaniki który był surowy i wymagający ale bardzo dobrze uczył ,moją wychowawczynie , pana od języka polskiego ,pana U. od elektrotechniki który był promotorem podczas pisania mojej pracy dyplomowej, pana mgr inż. M. z pracowni samochodowej który jako młody człowiek (26l) miał doskonałą wiedze i umiał ją dobrze przekazywać. Kiedy uczęszczałem do technikum samochodowego bardzo interesowałem się eksploatacją pojazdów i mechaniką ponieważ miałem doskonałego nauczyciela od silników , pana Andrzeja W., który rozpoczął nauczanie w ZSS kiedy ja rozpocząłem swój czwarty rok edukacji w technikum. Obecnie jestem już absolwentem Wydziału mechanicznego Politechniki Szczecińskiej i musze powiedzieć że moja wiedza z zakresu silników i mechaniki i Elektrotechniki zdobyta dzięki panu M. i panu W. i panu U. spełniła bardzo ważną role na wyższej uczelni i była solidnym fundamentem dla kontynuacji mojej nauki w tym kierunku. Wiele osób naprawdę miało duże problemy na Politechnice z powodu tematów natury czysto technicznej ,więc jeżeli ktoś zamierza kontynuować swoją edukacje na Politechnice naprawdę warto zdobyć solidne podstawy z dziedzin które wymieniłem powyżej i poświęcić kilka lat po to aby w przyszłości móc cieszyć życiem ,być człowiekiem otwartym mającym dużą wiedze i umiejącym się z każdym porozumieć. Obecnie mam 26 lat mieszkam i pracuje w Wielkiej Brytanii i nie mogę powiedzieć że na cokolwiek narzekam. Kiedy uczęszczałem do Technikum samochodowego języka angielskiego uczył mnie pewien pan którego nazwiska akurat w tej chwili nie pamiętam. Jedyna rzecz która przychodzi mi teraz do głowy do to jak na pierwszej lekcji powiedział do nas ,że będzie bardzo wymagający i będzie z tygodnia na tydzień uczył nas bardzo wielu angielskich słów ponieważ gramatyka przyjdzie sama i może poczekać. W tym momencie uświadamiam sobie jak wielką role odegrał ten człowiek w moim teraźniejszym życiu. Kiedy przyjechałem do Anglii już po 2 miesiącach mówiłem płynnym angielskim i mogłem spokojnie podjąć się wykonywania dobrze płatnej pracy. Na zakończenie chciałbym pozdrowić całą moja klasę i kadrę nauczycieli i pracowników których wymieniłem i nie wymieniłem . Nie opisałem tutaj wszystkich bo ten plik zawierał by ze 100 stron , myślę że pan M. od języka polskiego który moim zdaniem dalej uczy w Zespole Szkół Samochodowych może pokrótce wytłumaczyć pierwszemu rokowi kim był ‘’WIDGET ‘’ i dlaczego musiał powstrzymać się od dalszego pisania. Marcin Ś.
autor:  EGON
status:  inny
dnia:  02.02.2007
Witajcie absolwenci iuczniowie.Nie znam lepszego nauczyciela od ,ŻYCIA",jednak aby dostąpić spotkania z ;nim; musimy być przygotowani dotego.nikt i nigdy nie wie jak ma wyglądać takie przygotowanie aby wypadło poprawnie.Wzss byłem uczniem w latach 1977-81.Właściwie to bym był. Niestety wcześniej wyjechałem. Ale nikt i nic nie ztrze dobrego klimatu z tamtych lat.Nie posiadam wiedzy która powie ,żewszyscy nauczyciele są żli.Kiedy sami staniemy się nauczycielami następnego pokolenia zrozumiemy trud jaki trzeba włżyć w proces wychowania a co dopiero nauczania. Szkołę ze Szczecina zawsze wspominam z nostalgią bowiem to lata ostatniej beztroskiej młodości. ... Wtamtych latach szkoła wypełniała swoją funkcję zdecydowanie poprawnie a mity o złych nauczycielach- cóż to kwestia względna a względność zależną jest od miejca w którym byliśmy .pozdrawiam wszystkich których nie pamiętam i tych których pamiętam kierownika internatu .dyrektora p. B p. L. ,oraz wielu innych pedagogów ,którzy włożyli trud ipracę w elementarną częśc mojej dziszejszej osobowości.SŁAWOMIR.W.
autor:  dziuniek
status:  uczeń / student
dnia:  06.01.2007
Powiem wam tak, samochodowka jest naprawde dobra szkołą. Problemem jest masa ... jakie tam sie ucza, nauczyciele nie zawsze daja rade utrzymac spokoj w klasie, no ale trza im to wybaczyc. idziesz do tej szkoly i w sumie zeby cos z tego skorzystac musisz miec dzyngzwajs do roznych maszyn, pojazdow itp. Oczywiscie chec do nauki to podstawa, bowiem spotkałem sie z opiniami ze samochodowka to caloroczne wakacje. No dobra moze i faktycznie jak nie chcesz to duzo nie musisz sie uczyc i zdasz ale uwaga zastanow sie nad tym czy warto bo jednak chcesz sie czegos tam nauczyc. Nauczyciele sa tacy ze jak zobacza ze sie interesujesz, ze sie uczysz to ci beda pomagac, jakies materialy, pomoce oraz roznego rodzaju ciekawostki. Podsumowujac jestem uczniem 4 klasy technikum i po tych prawie czterech latach uczenia sie tu moge powiedziec ze polecam ta szkole jest spoko oko luz i sponton :) pozdro mysie pysie
autor:  Mlody
status:  uczeń / student
dnia:  01.06.2005
Witam wszystkich !! Cos tu ostatnio przybylo zbyt pozytywnych opini na temat mojej szkoly(technikum samochodowego). Co tu sie wyprawia, przeraza ludzkie wyobrazenia,zmysly. Pijanstwo, cpanie, zlodziejstwo, hahmenstwo, cwaniactwo i zadymy sa na porzadku dziennym. Nie dziwie sie ze ta szkola sie tak stoczyla, jednym slowem jak na BRONXIE. Co do nauczyli to niektorzy pomineli sie z zawodem, sa niekompetentni, nie umieja poprowadzic lekcji przychodza sprawdzaja obecnosc i znikaja (w niebo światy), jak zwykle CZEKAMY i CZEKAMY cale zycie CZEKAMY. A pozniej sie dziwia ze mam (mamy) do nich pretensje.Jednym slowem jak sam sie nie nauczysc to nie bedziesz umial. Chcialbym sie czegos nauczyc zeby miec poprostu lzej w zyciu. Niewiem niewnikam moze to ja albo my uczniowie jestesmy odporni na wiedze... . Z jednym moge sie zgodzic ta szkola jest tylko i wylacznie dobra na faze, ale z drugiej strony ile mozna fazowac. Za rok matura..., pozyjemy zobaczymy ale wiem jedno jak sam sie nie przyloze i nie wezme korepetycji to marne szanse, w najgorszym przypadku zostane bandyta i kryminalista czego bym niechcial bo wiem ze to jest na krotka mete... heh Ludzie powaznie sie zastanowcie nad wyborem swojej szkoly. Ps. Mysl sobie o mnie to co chcesz zyjemy w wolnym swiecie i kazdy ma prawo do swojego zdania. Naraziowka
autor:  stachu
status:  uczeń / student
dnia:  31.08.2004
Pozdrawiam moja byla klase rocznik 1996-2001 m.in.suchego,mietka,skaje,lecha,nikiego...bardzo milo wspominam te 5 lat nauki!Serdecznie pozdrawiam moja pania wychowawczynie Sz.p Z. jest swietnym nauczycielem matematki i Sz.p M. od jezyka polskiego dzieki jego niekonwenconalnym metodom nauczania polubilem j.polski!!!pozdrawiam oczywiscie wszystkich wyzej niewymienionych nauczycieli!
autor:  Maniur
status:  uczeń / student
dnia:  22.04.2004
Ta szkola jest dobra !!!!!!!!!
autor:  zyga
status:  inny
dnia:  21.04.2004
Jestem absolwentem tej szkoły z 1981 roku (mam nadzieję, że dobrze pamiętam). Zawsze bardzo miło wspominam 5 lat nauki w Technikum Samochodowym i mieszkanie w internacie. Pamiętam mature pisemną i ustną i słowa dyr. Leńczuka, który wróżył mi karierę nauczcielską, a co ciekawe tak się stało, pomimo tego, że wtedy temu kategorycznie zaprzeczałem. Obecnie wicedyrektoruję szkole w Hrubieszowie (to dość daleko od Szczecina) liczącej ponad 1500 uczniów. Myślę ,że miła atmosfera w szkole panuje nadal. Całej kadrze pedagogicznej zyczę samych sukcesów, a mlodzieży zadowolenia z wybranej szkoly. Jednocześnie proszę ,aby na stronie szkolnej pojawiło się więcej informacji o tym, co aktualnie sie w niej dzieje,może trochę zdjęć i informacji o osiągnięciach szkoły, bo były i myśle, że są nadal. Chętnie poczytałbym o aktualnej kadrze pedagogicznej (nazwiska). Z przyjemnością odszukuje się tych którzy uczyli byłych uczniów a obecnych absolwentów. Serdecznie pozdrawiam całą kadrę byłą i obecną oraz młodzież szkolną.
autor:  _TKA_
status:  uczeń / student
dnia:  28.03.2004
Ja powiem krótko, jestem w pierwszej klasie LP i jest naprawdę OK, można powiedzieć, że jeśli interesują nas cztery kółka to inna szkoła nas tak nie zadowoli jak ta =) Po mimo, iż moja klasa nie ma warsztatów, z opinii wielu kolegów wiem, że na warsztatach, robią już poważne wymiany, naprawy w pierszej klasie technikum...!!! Kumpel po 5 miesiącach nauki, umnie spokojnie posługiwać, się frezarką, tokarką, prasą i wieloma innymi sprzętami, gorąco polecam...!!!
autor:  Misia
status:  inny
dnia:  16.02.2004
szkola jak kazda inna....faceci bardzooooooooo ladni, szczegolnie:K.L, A.B:):)pozdro!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
autor:  Bartez
status:  absolwent
dnia:  10.02.2004
heh a ja skonczylem szkolke w zeszly roku ale czesto wrcam na stare smiecie, moi kolesie z bylej klasy studiuja na WSTE i czasami tam wpadam, na serio gdybym mial jeszcze raz wybierac szkoel srednia poszedlbym do samochodowki znowu, wszak czasem trzeba sie uczyc ale jest ok, na warsztatach pomimo starego sprzetu od niektorych nauczycieli mozna sie wiele nauczyc p>Artur na DS i SKP , Kierownik warsztatów jest tesh ok , bracia Grzybowscy tesh sa super u jednego zn ich robilem prace koncową i zaliczylem jako jedn z niewielu na 5, spoko jest tesh p.Stecko z Lektrycznego z nim zawsze bylo wesolo i ciekawie na zajeciach apropo dzieki p>stecce zaliczylem prce bo moglem na jego dziale robic prace mimo zen iebyla z owym dzialem zwiazana bo na uinnych sie nidalo bo bylo wszystko zajete a co do samej szkoly hmm tesh niektórzy nauczyciele sa fajni mimo iz p.Szarmach od polskiego byla ostra i kosial jak leci to dzieki wlasnie Jej wyumaganiom jakos zdalismy maturk , pomagala nam na lekcjach byla ostar ale dzieki temu jest ok, tak smao jeesli chodzi o p.Jurgiela - wymagajacy ale duzo nas nauczyl i na serio ciekawie prowadzl lekcje troche na luzie ale jak trzeba bylo to tesh byl ostry , jemu nikt niepodskakiwal spoko byl tesh p.W. pomimo swego czasem dziwnego zachowania hehe (kto go znal to wie o czym mowa) ale i tak byl OK przedmioty techniczne na luzie ale bylo na serio ciekawie p.Aniszkiewicz od Fizyki tesh jest super , niby taka ostra na pierwszy rzut oka ale na serio spoko kobieta pozdrawiam PS nieusuwajcie nazwisk bo przeciez ludzie powinni wiedziec ze nauczyciele w szkole sa fajni
opinie 1-10

© Szczecin 1998-2019 InterArt Studio
Wszystkie prawa zastrzeżone. All rights reserved.