infoludek.pl szczecin polskienglishdeutsch
Szczecin, czwartek
20 czerwca 2019
imieniny: Bogny, Rafaeli, Rafała

szczecin
LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE TOWARZYSTWA SALEZJAŃSKIEGO
Liczba przyjętych opinii: 91

   opinii
od młodszych od starszych


autor:  vvvvv
status:  absolwent
dnia:  16.06.2006
hym...salezjanie...kazdemu komu powiesz,ze chodzisz do LOTS, pada pytanie, "idziesz na zakonnice/ksiedza?" ludzie myla pojecia, to ze sie chodzi o szkoly gdzie dyrektorem jest ksiadz, to juz stajesz sie swiety. TO NIE KATOLIK! i mysle, ze tej szkole daleko do LOTS! To normalna szkola, normalni ludzie, bywaja odstepstwa. Moza sie malowac, ubierac jak sie chce, szkola nie obranicza, lecz rozwiaja, byle nie przesadzic, a nawet jak przesadzisz z wygladem, ktos poprostu zwroci ci uwage, ale napewno nie wypadniesz na bruk. NAJWIEKSZY MINUS tej szkoly to to,ze ocena z zachowania wystawiana jest glowie na podstawie obecnosci!! i tak tez mozesz miec naganne jak siedzisz cicho w pierwszej lawce, grunt to chodzic. NAJWIEKSZY PLUS to nauczyciele, ktorzy stworzyli ta szkole, naprawde da rade z nimi wszytsko zalatwic o ile jest sie do ich w porzadku. Szczegolnie wybitnym nauczycielem jest p.Orlik, to zaszczyt chodzic na jej lekcje, ma ogromna wiedze!! a przedewszytskim pasje, zaluje do dzis, ze na jej lekcjach zamiast czerpac z jej wiedzy czytalam cos pod lawka ;P wstyd!! Wiem jednak, ze gdybym jej tylko sluchala, znalama bym historie od a do z. Glupota nie zna granic. Polecam goraca to szkole, i jezeli przesliscie do niej ze szkol publicznych niech was nie przestraszy wielki krzyz na wejsciu i zapach stolowki, to tez ma swoj urok...po 3 latach ;) pozdro dla 87`
autor:  anky
status:  uczeń / student
dnia:  02.07.2005
Ta szkola jest fantastyczna, ludzie (uczniowie i nauczyciele i caly personel) sa kochani!!! Ta szkola jest taka ze za chce sie tam codzien przychodzic!
autor:  BoSskA I WsPaNiAŁA
status:  uczeń / student
dnia:  11.03.2005
Od tego roku chodze do tej skzoły jestem w ! klasie. Szkoła bardzo mi sie podoba ogolnie lubie szlec i balowac. Jak ktos słyszy saleznianie tak jak wczensiej ja to od razu nie bo tam trzeba sie modlic ucza ksieza a to nie prawda. Ksiadz uczy tylko religi ubierac sie mozna normalnie a modliwty sa czasem na przerwach. W naszym szkolnym smakusiu spotyka sie na przerwach praiwe cała skzoła swietnie sie bawiac i spedzajac czas. Pani od historii faktycznie jest nie zawodna hehee a Pani od ... ;)Oglnie wszyscy sie lubimy i przewaznie znamy... Polecam ta skzołe wszytkim :*
autor:  salezjanka
status:  uczeń / student
dnia:  12.01.2005
mnie szkola sie bardzo podoba.. jestem w 1 klasie LOS jestem bardzo zadowolona. Nauczyciele sa w porzadku oraz uczniowie.. nie ma na co narzekac;] Pozdro dla calego choru oraz Pani Basi :* ;]
autor:  :)
status:  uczeń / student
dnia:  10.11.2004
W tym roku rozpoczalem edukacje w LOTS. Szkola super z wyjatkiem kilku nauczycieli (pani od inf sama nie wie o czym mowi :/ ).Ale trafiaja sie rowniez fenomeny np. pani od histori i chemi :D . Atmosfera dobra,pozdrawiam wszystkich uczestknikow obozu integracyjnego w Czarnocinie :P . I oczywiscie pozdrowienia dla Ani, absolwenci tej szkoly wiedza o kogo chodzi.
autor:  słonko
status:  absolwent
dnia:  29.07.2004
W tej szkole znajduje się również "szkoła muzyczna". Jeżeli ktoś tam zamierza iść, to odradzam, ponieważ w tej szkole panuje straszna zawiść pomiędzy nauczycielami, jest zła atmosfera a co najgorsze - jest bardzo niski poziom nauczania. Wykładowcy czytają materiał z książek, nie przychodza na zajęcia albo się spóźniają nawet o godzinę i potem maja pretensję do uczniów, że na nich nie czekali. Jest za mało instrumentów do grania, nie ma żadnych pomocy dydaktycznych. Wszystko można po cichu załatwić z niektórymi nauczycielami, a na egzaminach, nawet niedawno tych dyplomowych, gra się praktycznie cały czas te same utwory. Nauczyciele przedmiotu głównego - organów - nie wykazują się większą chęcią nauczenia czegoś - czasami rozmawiaja z uczniem na lekcji zamiast grać. Dbają tam tylko o własne interesy, a jak się coś powie, to wielka awantura się robi. To jest po prostu kpina, co sie w szkole muzycznej dzieje. Opinia ta dotyczy TYLKO szkoły muzycznej, liceum oraz gimnazjum jest w porządku.
autor:  Absolwent ;)
status:  absolwent
dnia:  21.06.2004
Jestem już absolwentem tej szkoły - chodziłem do "legendarnej" 4a. Jeśli chodzi o szkołe to atmosfera jest b.dobra - żadnych bijatyk, drechów itp.Oczywiście jest paru grandży, hip-hopowców itp, ale ogólnie wszyscy się jakoś tolerują. Nauczyciele - no różnie to bywa, tak jak w każdej szkole - są ci spoko i ci nie fair/vide p. od łaciny - ale to już inna historia. Z góry pozdrowienia dla "Generała" - naszego wychowawcy, p. Chajdy i p. Orlik - to są chyba najbardziej wporządku belfrzy w budzie. Podsumowując: jeśli chcesz spędzić miło te 3 lata LO to polecam tę szkołę. Poziom jest dość wysoki, ale nie jest to taka ... typu I LO (mój koleś z podstawówki tam chodzi i wiem co mówie).
autor:  Gosia
status:  absolwent
dnia:  06.05.2004
Pozdrawiam wszystkich, z którymi miałam okazję przebywać w Dziwnówku (no, prawie wszystkich) :D
autor:  Lilu
status:  absolwent
dnia:  15.03.2004
Hej YA :) Trojmiasto... hmm... trudno sie domyslic ze to ty :) dziekuje bardzo za pozdrowienia (w koncu tez bylam w elitarnej 4b) Dla wszsytkich zainteresowanych: lepszego liceum w Szczecinie nie ma! Jak widzicie nawet do trojmiasta sie po nim wyjezdza ;D Rowniez pozdrawiam.
autor:  ID93
status:  uczeń / student
dnia:  22.01.2004
hehe- ciekawe że akurat WY chcecie sie dowiedziec co w szkole... Hehe, bo jesteście u nas prawie codziennie:) u nas konczy sie semestr i każdy poprawia oceny jak tylko może i smiesznie to wychodzi- niemożliwe nudy innymi słowy. A Ty, Tomasz, co tak za tą stroną jesteś?! stałkę Ci włączyli i teraz www chcesz...?! hehe. Zawsze jasnowłosa ja:) pa- do zobaczenia na chórze chłopaki!
opinie 1-10

© Szczecin 1998-2019 InterArt Studio
Wszystkie prawa zastrzeżone. All rights reserved.