infoludek.pl szczecin polskienglishdeutsch
Szczecin, sobota
21 września 2019
imieniny: Darii, Mateusza, Wawrzyńca

szczecin
I PRYWATNE LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE
Liczba przyjętych opinii: 71

   opinii
od młodszych od starszych


autor:  ...a
status:  uczeń / student
dnia:  03.07.2006
No coż tę szkołę skończyłam... Spędziłam w niej sporo czasu, pozostawiłam wiele wspomnień, które czasem do mnie wracają. Patrząc już na wszystko z odległej perspektywy, chciałabym podziękować tym osobom, które w jakiś sposób sprawiły, że stałam się takim a nie innym człowiekiem. Zaczynając od początku - przede wszystkim nasuwa mi się na myśl nazwisko Pani Butkiewicz, pierwsze prawdziwe fascynacje polskim, pogłębianie wyobraźni, zamiłowanie do słowa... Także Pan Gnat wywarł na mnie ogromne wrażenie, a Jego rozumienie muzyki klasycznej na zawsze pozostanie w mojej pamięci... Mówiąc jednak o swoim najwspanialszym nauczycielu zawsze będę wracała pamięcią do Pani Kościelnej, do sali, w której zdobyłam najcenniejszą dla mnie wiedzę - nie była to tylko historia, ale także filozofia. Nigdy nie zapomnę tych wyjątkowych lekcji, wielu chwil refleksji, ciszy, słów wypowiedzianych o dziejach świata, narodu ale też i człowiaka... Dziękuję Oczywiście spotkałam się w tej szkole z wieloma innymi nauczycielami, niektórzy obecni byli latami, niektórzy jedynie przez rok, każdy z nich coś mi przekazał, za co również chcę dziś podziękować... Może nie każdy uczeń potrafi być uczniem, może niektórzy muszą być buntownikami z wyboru... Ja chyba zaczynam rozumieć, że zmieniać mogę jedynie siebie samą...
autor:  mała
status:  uczeń / student
dnia:  18.04.2006
Ja to liceum skończyłam w 2004 i wspominam mile :) teraz jestem na 2 roku politologii:) pozdrowienie dla absolwentów 2004
autor:  Żuana :D
status:  uczeń / student
dnia:  04.02.2006
Widze, ze tu nikt nie dba o biezace opinie, wiec ja sie troche naprodukuje :) Do szkoly zapisalam sie 31 sierpnia, na dzien przed rozpoczeciem roku. Okazalo sie, ze 1 klasy (gm i lo) zamiast tradycyjnie rozpoczynac rok szkolny, jada na 11 dni na oboz integracyjny kolo Zakopanego. Bylam jedna sposrod 5 "nowych" osob, "podstawa" klasy byly osoby ktore byly w szkole p. Piwoniego od podstawowki, czesc od gimnazjum. Oboz pozwolil nam, nowym,szybko sie zaaklimatyzowac. Teraz nie wyobrazam sobie spedzic liceum w innym towarzystwie i cos mnie sciska, jak pomysle ze zostaly 3 miesiace i kazde z nas pojedzie do innego miasta. Nie jest prawda, ze do prywatnej szkoly chodza dzieciaki zadzierajace nosa, z bogatymi rodzicami, ktore gardza wszystkim dookola i uwazaja ze jesli placa za szkole, to dobre oceny przyjda same. Poziom nauczania jest na prawde wysoki, zwlaszcza w przypadku jezykow. Zaczynalam tu nauke niemieckiego praktycznie od zera (kwestie nauczania jezykow w moim gimnazjum przemilcze) a w 1plo po 1,5 roku nauki zdalam Certyfikat 3 stopnia z niemieckiego na najlepsza ocene (ah, ta skromnosc :]). O naszej szkole mozna mowic i mowic. Co mi bardzo przypadlo do gustu, to profile. Nie wiem jak jest teraz, ale gdy ja zaczynalam byly 4: humanistyczny, lingwistyczny, matematyczny i biologiczny. Kazdy z profilow (profili ? :P) przez pierwsze dwa lata realizuje przedmioty, ktore nie sa zwiazane z matura, tak aby w 3 klasie koncentrowac sie juz tylko na nauce i powtorkach do matury. Na moim profilu, lingwistycznym w tym roku mam tylko jezyk polski, angielski, niemiecki, hiszpanski, historie, WOS i przedmioty, ktore w pierwszej klasie wybralam sobie "fakultatywnie" w 1 klasie. Jesli chodzi o nauczycieli, to kazdy z nich ma swoj charakter, styl uczenia. Najbardziej popularnym i lubianym nauczycielem wsrod uczniow jest niewatpliwie profesor Makus, nauczyciel j. niemieckiego, ktory robi dla tej szkoly najwiecej- organizuje wymiany mlodziezowe (np. do Niemiec, Holandii, Chin [!]), pracuje z uczniami w oparciu o partnerskie relacje, co wcale nie wplywa zle, a wrecz polepsza warunki nauki. Podobna, "studencka" metode prowadzenia zajec stosuje Pan Kulik, najlepszy nauczyciel angielskiego w szkole. Sa oczywiscie nauczyciele, ktorym nie warto zachodzic za skore, tacy ktorzy potrafia prowadzic otwarta wojne z uczniem i jawnie okazywac brak sympatii, ale sa to sporadyczne przypadki i trzeba byc mna zeby takiej antypatii ze strony nauczyciela doswiadczyc :) No, to starczy tych wypocin. Wiecej zobaczycie na stronie www.piwoni.pl
autor:  chrzan
status:  absolwent
dnia:  21.12.2004
Chcialbym serdecznie pozdrowic wszystkich, ktorzy zdawali mature w maju 2004, a takze wszystkich nauczycieli. Te 4 lata byly naprawde super, choc wtedy uwazalem inaczej. Teraz juz 4 miesiac jestem w Miescie Łodzi, wczesniej bylem przez misiac w warszawie, a od stycznia znowu w warszawie, potem w gdansku, wroclawiu, krakowie:( chetnie bym wrocil do szkoly... Opinia miala byc rzetelna, wiec mowie wszystkim, ktorzy zastanawaja sie nad wyborem szkoly, ze naprawde warto. Niesamowita atmosfera, masa smiechu,nauczciele, ktorczy staraja sie rozumiec uczniow. Czego wiecej potrzebuje mlody czlowiek?
autor:  xxx
status:  absolwent
dnia:  21.09.2004
witam jestem tegorocznym absolwentem tej szkoły, żałuję że te 6 lat tak szybko minęło, chciałbym teraz wrócić, kiedyś 1 września był jednym z gorszsych dni w roku, dziś żałuję że ominął mnie dzień w którym po dwóch miesiącach wracałem do tych cudownych ludzi cudownej atmosfery. ńauczyciele są w porządku, choć mówi się tak dopiero z perspektywy czasu. pozdrawiam wszystkich przyszłorocznych maturzystów i życzę im powodzenia. ajeśli chodzi o ludzi zastanawiających się nad wyborem szkoły wzystkim polecam, spróbujcie a nie pożałujecie!
autor:  bednar
status:  absolwent
dnia:  23.06.2004
Witam Kiedys chodzilem do tej szkolki. byla spoko. szukam ludzi z kotrymi tam chodzilem. jak mnie pamietacie to sie odezwijcie moje gg 2455708 pozdr Bednar
autor:  Slip
status:  absolwent
dnia:  15.04.2004
A moze jakis Bal Absolwenta zorganizujemy?
autor:  absol
status:  absolwent
dnia:  18.03.2004
szkola jest dobra a przynajmniej byla nauczciele bardzo ok
autor:  absolwentka 1997/2001
status:  uczeń / student
dnia:  06.01.2004
czesc juz mnie nie ma 3 lata w tej szkole ale strasznie bym chciala do niej wrocic. Ta szkola jest poprostu ekstra moze niektorzy mysla ze jak prywatna to ze chodza tam same snoby owszem zdazali sie i tacy ale byli tez i inni ludzie ktorzy nie pokazywali ile maja w portfelu. Te 4 lata ktore tam przezylam to byly najlepsze lata mojego zycia. No ale najlepiej to wspominam pana Burzynskiego mojego wychowace on jest super gosciu niektorzy nauczyciele rowniez ale nikt nie przebije pana Burzynskiego!!!!! pozdrawiam wszystkich
autor:  była uczennica
status:  uczeń / student
dnia:  05.10.2003
Z perspektywy czasu mogę stwierdzić, że dobrą opinię o szkole wyrabiają jedynie nauczyciele. Dużo słyszałam o tym, jaka teraz jest szkoła, ale moje wnioski opieram tylko na własnych doświadczeniach. Nauczyciele, oczywiście poza niektórymi wyjątkami, są najlepsi. Nigdy więcej nie spotkałam osób tak otwartych i pozytywnie nastawionych do uczniów. Jeżeli miałabym wrócić do tej szkoły do jedynie dla nauczycieli, bo uczniowie gustują raczej w "wozarstwie" niż robieniu dobrej opinii o tej szkole. Pozdrowienia dla prof.Bogdanowicz, prof.Kościelnej, oraz prof.Butkiewicz (szkoda, że już nie uczy, bo to świetna nauczycielka).
opinie 1-10

© Szczecin 1998-2019 InterArt Studio
Wszystkie prawa zastrzeżone. All rights reserved.