infoludek.pl szczecin polskienglishdeutsch
Szczecin, czwartek
23 listopada 2017
imieniny: Adeli, Felicyty, Klemensa

szczecin
CENTRUM EDUKACJI MAIUS COLLEGE
Liczba przyjętych opinii: 8

   opinii
od młodszych od starszych
autor:  mj
status:  absolwent
dnia:  28.06.2005
Hej. Chodzilem do tego studium w latach 1997-1999, i nie zaluje. Po pierwsze udalo mi sie uciec w ten sposob przed wojskiem ;-) po nieudanym podejsciu do matury (poprawilem rok pozniej), po drugie nawiazalem znajomosci z wykladowcami z PS, co mi pomoglo rowniez gdy studiowalem na PS, po trzecie dzieki tej szkole podjalem pierwsza w zyciu czysto informatyczna prace. Poziom jak to poziom - jednak nie zapominajmy ze to tylko studium jest. Ogolnie daje jakies podstawy, i spokojnie mozna sie udac na studia informatyczne. Z rzeczy czysto praktycznych dzieki tej szkole przelamalem swoj strach przed poznaniem linuksa i wogole systemow uniksowych. Prawda jednak jest taka, ze i tak trzeba sie uczyc samemu, jak sie chce czegos dowiedziec, nie ma bolca. Pozdrowienia.
autor:  Fragles :)
status:  uczeń / student
dnia:  15.03.2005
jestem uczennicą Maiusa i powiem szczerze, że przez pół roku nauczyłam się wielu ciekawych rzeczy i wyniosłam więcej wiedzy niż stercząc nad książkami gdy studiowałam na politechnice, gdzie istnieje jedynie nauka teoretyczna z wykładowcami, ktorzy nie posiadają żadnego doświadczenia praktycznego a jedynie ślęczą do lat nad książkami(z całym szacunkiem dla ich tytułów), w Maiusie atmosfera jest bardzo przyjazna, szkoła pomogła mi znalezć prace, wystarczy trochę chęci i sympatycznego podejścia, jak na szkołę policealną reprezentują bardzo wysoki poziom, jak ktoś jest tłukiem, to mu żadna szkoła nie pomoże za żadne pieniadze, bo tutaj nie chodzi o kase a o ambicje i wyznaczenie sobie celów w życiu, szkoła ich nie zrealizuje ale pomoże w ich osiągnięciu, reszta zależy tylko i wyłącznie od nas
autor:  to ja
status:  uczeń / student
dnia:  16.12.2004
Szkola beznadziejna, duzo obiecuja i na tym sie konczy, czesne 220 zl a tak naprawde nic z tego nie ma no procz ksiazek,ktore mozna pozyczac a w innych szkolach tego nie ma. No i oszalamiajace praktyki - w szkole w sali wykladowej czyli pewnie bedzie to forma normalnych zajec o nazwie praktyki. Szkoda kasy.
autor:  pysia
status:  uczeń / student
dnia:  07.11.2004
Do flasha, nie mam pretensji do szkoly o to ze mi nauka sama nie wchodzi do glowy, bo sama sie ucze poza szkola, ale chodzi mi o to ze b.czesto duzo czasu nam zajmuje np logowanie bo putty cos nie dziala, albo wykladowca myslal ze w tej sali jest dany program a go nie bylo, albo wyklady gdzie niektorzy potrafia cos gadac od rzeczy a nie na temat. Owszem sa i tacy co mowia od poczatku do konca na temat i chwala im za to.Dodatkowo mam uczucie,ze na poczatku duzo nam kadra opowiadala co to nie bedziemy robic, np na utk mielismy obiecane rozkladania i skladanie komputera i tego nie bylo jak i kiku rzeczy. Byc moze,ze na kazdym roku jest inaczej i inna jest organizacji i moze Tobie flashu udalo sie zalapac na lepsze czasy.
autor:  yogibear
status:  inny
dnia:  14.07.2004
zainteresowala mnie oferta szkoly.. wybieram sie na grafike.. uwazam ze to dobry wybor.. ale licze sie z Waszymi opiniami.. zobaczymy jak bedzie :)
autor:  Bart
status:  uczeń / student
dnia:  24.06.2004
Niestety (a może "stety") taki jest charakter studiów zaocznych/wieczorowych. Dużo więcej pracy trzeba wkładać w naukę poza godzinami zajęć. Nie mogę powiedzieć, że ta szkoła nic mi nie dała. Na pewno stworzyła mi podstawę, od której mogę się "odbić". Liczyłem jednak na trochę więcej. Dużym błędem (w mojej opinii) było połączenie dwóch specjalizacji (grafika administracja) na moim roku. Przez ten zabieg, tak naprawdę nie zgłębiliśmy żadnej z tych specjalności do końca. Ja, osobiście nastawiałem się bardziej na grafikę i liczyłem na dużą liczbę zajęć i praktyk z tej specjalizacji. Niestety, tak się nie stało....i o to mam do szkoły żal. Poza tym zgadzam się z flash'em pod tym względem, że gdzie indziej jest jeszcze gorzej. Ale tak naprawdę, czy wybierając szkołę powinniśmy wybierać mniejsze zło?
autor:  flash
status:  uczeń / student
dnia:  23.06.2004
Uczęszczam do tej szkoły i faktycznie skrypty są darmowe, nie musimy "biegać" po bibliotekach w poszukiwaniu książek i innych pomocy naukowych, cała kadra to wykładowcy z wyższych uczelni. Niewiem czego się spodziewałaś Pysiu po przyjściu do tej szkoły? Że wiedza sama Ci wejdzie do głowy, że raz Ci pokażą jak się robi baner reklamowy i już będziesz umieć i zarabiać kokosy? Troszeczkę pokory i weź się do nauki, bo samo nic nie przychodzi. W ciągu całego toku nauki nauczyłem się wiele i mogę powiedzieć, że wyniosłem bardzo dużo z tej szkoły, a znając opinie znajomych z innych szkół o tym profilu to oni naprawdę nie umieją nic.
autor:  pysia
status:  uczeń / student
dnia:  20.06.2004
Uczęszczm do tej szkoly i musze powiedziec, ze troche zaluje tego wyboru. Oferty reklamowe i wstepna rozmowa obiecawy wiele, szkola na poziomie, wykladowcy z uczelni(to jedynie sie zgadza). A tak w rzeczywistosci to czesto sa jakies zamieszania, niektorzy nauczyciele sa w porzadku, ale inni albo mowia wogle nie na temat albo robimy cos o czym nikt nie ma pojecia. Atutem sa skrypty i ksiazki wydawane przez szkole. KSiazki oddaje sie po zakonczeniu przedmiotu a skrypty sa juz dla nas.NIe wspomne jak na niektorych cwiczeniach samo logowanie zajmowalo 30 min bo albo z serwerem bylo cos nie tak albo cos nie dzialalo itd.
opinie 1-8

© Szczecin 1998-2017 InterArt Studio
Wszystkie prawa zastrzeżone. All rights reserved.