infoludek.pl szczecin polskienglishdeutsch
Szczecin, czwartek
20 czerwca 2019
imieniny: Bogny, Rafaeli, Rafała

szczecin
LICEUM I GIMNAZJUM JĘZYKÓW OBCYCH I INFORMATYKI SAPIENTIA
Liczba przyjętych opinii: 18

   opinii
od młodszych od starszych


autor:  Majaa Sanders ;)
status:  uczeń / student
dnia:  13.09.2009
... Szkoła cudowna. Bardzo wysoki poziom nauczania, szczególnie języków obcych. Ledwo sięę wyrabiam z nauką na niemiecki ;) Do tego dochodzi w tym roku francuski, na który bardzo się cieszę. ;) Do tego zajęcia pozalekcyjne, dla zainteresowanych, prowadzone przez prawdziwych profesjonalistów. ;) Moja ukochana psychologia! Również dostępna po godzinach ;)) Bardzo indywidualne podejście do uczniów- właściwie traktowani jesteśmy jak rodzina. ;)) Staramy się aby nikt nie czuł się odrzucony, czy lekceważony. Naprawdę bardzo dużo się tu nauczyłam.. i nie mówię tu tylko o nauce przedmiotowej. Mam nadzieję, że moja opinia rozwieje wszelkie wątpliwości, co do wartości szkoły ;) Radzę chociaż przyjść, odwiedzić i zobaczyć jak u nas jest. :) - szczególnie zapraszam dowartościowujących się na forum krytyków. ;)
autor:  zdenek smietana
status:  uczeń / student
dnia:  24.07.2005
Niestety musze sie zgodzic z niektorymi (mniejszoscia) opiniami zamieszczonymi przez uczniow ktorzy sie tu wypowiadali. Po pierwsze pani Kasia jest cudowna osoba i wcale nie jest taka odstraszajaca jak niektorzy tutaj opowiadaja i bardzo ale to bardzo mile ja wspominam. Zgadzam sie napewno z tym iz pani P-B jest jedna z nauczycielek ktore bede bardzo mile wspominal do konca zycia. Jezeli natomias chodzi o pania S. jak biologia to stanowcze nie to poprostu nie jest pedagog strzezcie sie jej jak ognia. I konczac ta wypowiedz o mojej bylej szkolce chcialem zauwazyc ze moje dzieci smieci straszliwie mnie zawiodly po tylu latach razem KOCHANI FAFIK RULEZ i ogromny szacuneczek dla tej osoby za to jakim przyjacielem byla wczasie mojej edukacji i jakim nadal jest.
autor:  George
status:  uczeń / student
dnia:  29.05.2005
Cóż...rok temu do tej szkoly przyszedłem. I zgadzam się zże jest tu wiele rozpieszczonych dzieci. Szkoła wg mnie ma poziom wymagań w porządku, a nauczyciele są ok ( po za jednym =.=). A najbardziej mi się podoba to, że psuzcza się emtal na przerwach. Tak trzymac!
autor:  sistazzz
status:  absolwent
dnia:  11.02.2005
Zgadzam sie sissi! Bardzo mile wspominam te 5 lat, nie zawsze bylo łatwo ale ta szkoła pozostanie zawsze w mojej pamięci. Szkoła tysiąca indywidualności, ciekawa, rozwijająca, ciepła.Nauczyciele poświęcali nam czas- poranne lekcje matematyki (duze pozdrowienia dla pani P.-B.) kiedy było jeszcze ciemno na dworze, wielkie dyskusje z pania od bilogii(dziekuje pani S.- dzieki temu ze byla wymagająca nie mam teraz problemów na studiach) na przerwie przy śniadaniu.Jeśli chodzi o język polski, wielki szacunek dla pani U. ,jeżeli ktoś tylko chciał mógł zaangażować sie w ciekawą dyskusję i dobrze przygotowac do matury. Na dywaniku u pani dyrektor też się często bywało...i całkiem przyjemnie pogadało. Pani Kasia- postrach szkoły, ach to były czasy....Czasem załuje ze nie możemy tam wrócić. POzdrowienia dla dzieci smieci :)
autor:  sissi
status:  absolwent
dnia:  16.08.2004
Po przeczytaniu wszytskich poniższych wypowiedzi, postanowiłam dodać własną. Spędziłam w Sapie/Persie 4 najpiękniejsze lata mojego życia. Nie moge powiedzieć, że było łatwo, chociaż uchodziłam za jedną z najlepszych uczennic. Uczęszczając na dodatkowe zajęcia z mojego ulubionego przedmiotu czułam, że w tej szkole każdy uczeń jest ważny. Nie jest to szkoła gdzie jest się szarakiem. Nigdy się nie jest np. "tą w zielonej bluzce z 3A", na korytarzu na dywanik do Pani dyrektor jest się wzywanym zawsze po imieniu ;). Co do poziomu nauczania w szkole, to uważam, że poziom napewno nie jest niższy niż w publicznym liceum. To, że ktoś pisze z błędami lub bez nie zależy od szkoły tylko od własnych chęci poznania prawidłowej pisowni. Bo nauczyciel może zaznaczyć w każdej pracy 100 błędów ortograficznych, ale jak ktoś nie chce na swoją pracę nawet spojrzeć to skąd ma wiedzieć, że niepoprawnie pisze?! Kadra w szkole zawsze będzie miała u mnie 6 , nie tylko za to jak uczą, ale za to jakimi są ludźmi. Nie ma tu miejsca na nauczyciela który uczy tylko swojego przedmiotu i na tym się jego udział w życiu szkoły kończy. Na lekcjach polskiego owszem sypiałam, gdy omawiano lektury, których za zwyczaj nie czytałam. Ale lekcje często zbaczały z tematu i mówiliśmy o tym co nas interesowało, w 10-osobowej klasie naprawde było wiele okazji by się o coś pokłócić, wyrazić swoje zdanie i wysłuchać innych, a nauczycieli cenie właśnie za to, że dawali nam do tego okazje. Żeby nie było podejrzeń, że pracuję w tej szkole to napomknę o jedynej niezbyt sympatycznej osobie, którą do dziś wspominam z niesmakiem. Jest nią (a właściwie była, bo już tam nie pracuje) Pani K. - osoba odpowiedzialna za szatnię, sprzątanie i obsługę kserokopiarki. Była postrachem szkoły, wszystkich (nauczycieli również) myśl o spotkaniu z nią przerażałą i wywoływała mdłości. Moja klasa nigdy nie wydawała mi się zgrają "nadętych buffonów". Mimo że na początku było między nami sporo zgrzytów to teraz jesteśmy prawdziwymi przyjciółmi, może z dwoma wyjątkami. Jeśli kogoś stać na czasne - nie przecze niskie nie było - to warto do tej szkoły się zapisać, poznać naprawdę wyjątkowych ludzi i uczyć się w miłej atmosferze. Może nie wszyscy tak dobrze to odbierają jak ja, ale sądze, że jeśli nie chce się wkracząc z kadrą na wojenną ścieżkę, to można się tam świetnie zabawić.
autor:  Kajka
status:  uczeń / student
dnia:  04.11.2003
Do Eli i Pana X : to czy są błędy czy ich nie ma nie świadczy o szkole tylko o poziomie umysłowym ucznia , Ja ucząc sie w przeciętnej szkole wiem jak mam co napisac mimo niskiego pozimu szkoły . Kolejną sprawą jest to , ze nawet w przeciętnej szkole jak ktoś sie uczy to mature zda bez względu na poziom jaki niesie ze sobą Pani od polskiego . Osobiście chodzę do prywatnej szkoły , ale nie mam rodziny 'nadetych buffonow' . Chodze do prywatnej bo taki mam kaprys a kazde komentowanie typu szkoła dla tych z szmalem zostawiam bez odpowiedzi . Zwykła zazdrość
autor:  everybody knołs
status:  absolwent
dnia:  12.06.2003
Ukończyłem moją kochaną szkołę były to cudowne 4 lata męczarni w naprawdę kiepskiej szkole. Płaci się wiele a nauczyciele i tak cie nie nawidzą viva la S.- każdy wie o co chodzi. Na lekcjach polskiego fakt można było spać przez cztery lata. To by było na tyle nie popełniajcie tego samego błędu co ja. ...
autor:  incognito
status:  uczeń / student
dnia:  06.05.2003
Uczę się w tej szkole już X rok. Jestem zadowolony, poziom jest dość wysoki. Jeśli ktoś posiada dodatkowe zdolności z danego przedmiotu od razu organizowane są dla niego dodatkowe zajęcia (czasem indywidualne). Co jeszcze? Nie mam bogatych rodziców, na tą szkołe ledwie ich stać. Moim skromnym zdaniem warto. Nic nie sprawia mi większej przyjemności jak wysłuchiwanie opinii ludzi którzy o szkołach prywatnych wiedzą tyle, że sa one płatne, albo znają paru osobników, którzy nie grzeszą intelektem ;) tak jest w każdej szkole.. a prywatne nie są wyjątkiem. Pozdrawiam wszystkich mądrych inaczej - lubiących wypowiadać się na tematy o których tak naprawdę nie mają zbyt wielkiego pojęcia. :>
autor:  x
status:  inny
dnia:  10.01.2003
ciekawe, ciekawe opinie nieciekawych ludzi; zgadzam sie z opinią Eli, jak szkoła może mieć niezły poziom, jeżeli wypowiedzi jej uczniów są pełne błędów a co do dyslekcji to jak ktoś wie, że ma taki problem to tworząc swoją wypowiedź powinien powinien sięgnąć po słownik,...... ale to już mało istotne znam kilka osób, które skończyły tę szkołe i niestety ich poziom jest, że tak powiem denny ......, głupie dzieci bogatych rodziców, niestety
autor:  O.JAY.Simpson
status:  uczeń / student
dnia:  11.04.2002
E tam, szkoła może byc, naóczycjele fajni, dopsze óczom, nikt tu nje ropi błentuf. Jest pare nadentych bufonuff, ale nie jest źle. Ale jak sobie ktoś jajka robi, to od razu inny ktoś przyjdzie i powie: A JA JESTEM LEPSHY bo wy błendy ropicie, i płacicie, to zdajecie! ę-ą... *^@$# prawda, ludzia! A TY lepszy pokasz mie taka klasa z angielskiego w szczeciniunio city dzie 60% ucznioov ma CAE. hehe.
opinie 1-10

© Szczecin 1998-2019 InterArt Studio
Wszystkie prawa zastrzeżone. All rights reserved.