infoludek.pl szczecin polskienglishdeutsch
Szczecin, sobota
25 stycznia 2020
imieniny: Miłosza, Pawła, Tatiany

szczecin
XXIII LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE (W ZSO NR 5)
Liczba przyjętych opinii: 49

   opinii
od młodszych od starszych


autor:  Kama
status:  uczeń / student
dnia:  24.04.2010
obecnie chodzę do 2 klasy o profilu ogólnospotowym. w tym liceum jest bardzo przyjemna atmosfera choć są też tacy, którzy tą atmosferę psują... Nauczyciele w tej szkole to najwspanialsi ludzie jakich poznałam do tej pory . Co do poziomu nauczania w tej szkole : do tej szkoły łatwo się dostać to nieznaczy że tu chodzą ludzie bez ambicji nauczyciele starają się pomoc każdemu komu jest potrzebna pomoc . ciszę sie że wybrałam ta szkole:D pozdrowienia dla całego lo 23
autor:  :):):)
status:  uczeń / student
dnia:  04.03.2007
witam:)) jestem obecnie uczennica klasy 2,trafilam do tej szkoly z wlasnego wyboru i to byla najlepsza decyzja w moim zyciu czuje sie tam lepiej jak w domku jest naprawde bardzo ale to bardzo fajnie. Wiem ze opinia o tej szkole jest nie zbyt ciekawa ale to nie opinia szkoly tylko uczniow:)) ... polecam szkole:) pozdrowienia dla Pani C. :) i kochanej Pani Pedagog i OCZYWISCIE dla Pani ELI:)))))))))))))))))))
autor:  sNix
status:  uczeń / student
dnia:  13.02.2007
Mniejwiecej 2,5 roku temu (...) zastanawialem sie do jakiej pojsc szkoly. Czytalem opinie na infoludku, pytalem ludzi. Wybralem lo23. DOkonalem najlepszego w zyciu wyboru. Coz wiecej mowic. Nie sadzilem ze nauczyciele to tez ludzie, ze moga byc tak wspaniali, ze w szkole mozna czuc sie lepiej niz w domu. Szkola ma bardzo luzny charakter. Mozna sie duzo nauczyc ale co najwazniejsze nie trzeba :) Akurat trafilem na najlepsza wychowawczynie, nie wiem czy moze trafic sie lepsza. Nie rozumiem tylko dlaczego ludzie ktorzy nie chodza do tej szkoly maja taka a nie inna opinie. Czlowiekowi z jakiegos "DOBREGO" LO typu lo1,2,5,6 ktory probuje pokazac swoja wyzszosc smieje sie w twarz bo nasza szkola pomimo tego ze nie ma ma tak wysokiego poziomu nauczania jak inne szkoly, ma cos wiecej. Przyjdz, sprawdz. JEsli ktos pyta do jakiej chodze szkoly i w odpowiedzi slyszy "lo23" i sie krzywi to naprawde chce mi sie smiac. Nie zazdroscze innym ... rywalizacji o piatki, wyscigu szczurow, ...i tym podobnych. Bylem w kilku szkolach i ta naprawde jest najlepsza;) Zrobilismy polowinki (trzy razy :D), studniowka byla najlepsza impreza mojego zycia i robimy radiowezel. Nauczyciele sa po prostu ludzmi, niektorych interesuja twoje problemy, wiekszosc z nich chetnie Ci w czymkolwiek pomoze. Nie bada Cie gnebic z tego powodu ze "nie wchodzi" Ci np. matematyka itp. A co do poziomu wystarczy przyjsc np. na j. polski zeby zobaczyc jak nauczyciele bardzo staraja sie wpoic nam cos do glowy a nie zawsze wychodzi. Nigdy w zyciu niczego bym tak goraco nie polecal jak tej szkoly. ;)))) pozdr 3c
autor:  Zootechniczka:)
status:  absolwent
dnia:  11.02.2007
Witam! Jetsem absolwentką XXIII LO i naprawde polecam tą szkołę wszystkim, którzy cenią sobie dobre wykształcenie. Wiem, że opinia o naszym ogólniaku nie jest zbyt dobra, może nigdy nie będziemy 1 LO w Polsce pod względem wyników, ale nauczyciele i ludzie uczący się w tej szkole wcale nie są jakimiś przeciętniakami, i moga wiele osiągnąć. Ja naprzykład poszłam na studia do Akademii Rolniczej i zostałam mgr inż. zootechniki i pracuję w zawodzie. Pozdrawiam!
autor:  marta
status:  uczeń / student
dnia:  21.10.2006
Byłam uczennica XXIII liceum , teraz jestem studentka 4 roku na Uniwersytecie Szczecińskim na wydziale humanistycznym . Uważam to liceum za jedna z dobrych szkół, chociaż uwazam że od nas samych tak naprawde żalezy co i lie osiągniemy w życiu!!Kadra nauczycielska jest naprawde świetna , zawsze mozna na nich liczyć i naprawde zależy im abysmy osiagneli w życiu to na czym nam zależy.Chyle głowe przed p. Subocz-Włodyko i p.Pawłowskiej to sa jedne z najlepszych magistrów w tej szkole ktore naprawde poszeżaja horyzonty mam tu na myśli wiedze! To dzieki p.Pawłowskiej wybrałam kierunek na ktorym studiuje a mam tu na myśli filologie słowiańską , choć przyznam że było ciężko i jest nadal. A teraz kto by pomyślał że we własej szkole bede miała praktyki:)Nie mogłabym zapomniec o mojej wychowawczyni ktorą bardzo dobrze wspominam p.Renate Sutkowską , która zawsze była ciepła, pomocna osobą.Tak naprawde uwazam że nie ważne jest do jakiego liceum idziecie , ważna jest wasza determinacja to co chcecie osiągnąć a przede wszystkim musicie pamiętać że nauczyciele chca jak najlepiej dla was mimo że czasem są niessprawiedliwi, sama wiem o tym bo jestem najleprzym przykładem.Pozdrawiam
autor:  tomek w.
status:  absolwent
dnia:  20.07.2006
dobra szkoła ;) nie żałuje, że tam psozedłem, może i opini nie ma za dobrej, ale kto tam uczęszcza/uczęszczał wie, że nie jest tak źle jak mówią :]
autor:  asia
status:  absolwent
dnia:  08.05.2006
Dużo się mówi o poziomie tej szkoły, ale prawda jest taka, że poziom tworzą uczniowie a nie szkoła... To od nas zależy co chcemy sobą reprezentować. Ja skończyłam tą szkołę z wyróżnieniem a matury poszły dobrze ;) Jest mi przykro, że po 3 latach przyszedł czas na opuszczenie tej szkoły... Ludzie są fajni, atmosfera przyjemna, każdy potrafi się dogadać... Jeżeli chodzi o kadrę nauczycielską, to po prostu brakuje mi słów. Nie spodziewałam się, że miedzy uczniami a nauczycielami może utworzyć się tak silna więź. Nauczyciele Ci nigdy nie zostawiają w potrzebie, służą dobrą radą i są zrobić dla uczniów na prawdę wiele. Szkoda, że liceum trwa tylko 3 lata ;( Były lepsze i gorsze chwile, jak wszędzie trzeba się uczyć a tego raczej nie lubimy :) ale ogólnie w tej szkole czas spędza się bardzo przyjemnie :) Będzie mi tego brakowało... Pozdrowienia dla całej kadry a w szczególności dla "Mamuśki", czyli pani S.-W. ;) no i oczywiście świetnej pani Eli ;)
autor:  :)
status:  uczeń / student
dnia:  19.12.2005
Nie moge powiedziec ani jednego negatywnego swowa o tej szkole....jestem obecnie uczennica 2 klasy i nie trafilam tu w przeciwienstwie do innych z przymusu tylko przenioslam sie do niej z wlasnej nie przymuszonej woli. Trudno okreslic w kilku slowach atmosfere panujaca w wej szkole, jest naprawde swietnie!!!Jednak najbardziej podoba mi sie w niej to ze pomimo niepowodzen mozna tu na wszystkich liczyc.... Serdeczne pozdrowienia dla Pani G.K:**** i oczywiscie dla kochanej Pani Eli:)
autor:  maturzystka
status:  uczeń / student
dnia:  16.12.2005
trafiłam do tej szkoły z desperacji... chciałam sie przenisc - nie zrobilam tego i nie załuje !!! Szkoła ma swój klimat. Ludzie sa rózni, nie kazy sie lubi - tak jak w kazdej szkole, ale uczniowie posiadaja ceche ktorej np. w LO 8 czy w LO 7 brakuje - jest to solidarnosc i wzajemna pomoc ! Jestes z LO 23 - cała szkola jest z Toba :] Co do poziomu nauczania to jest naprawde rózny. Sa tzw. "kujony" i "luzaki" (hehe - łagodnie mówiąc). Nauczyciele sa THE BEST - naprawde, chodz czasem potrafia za skóre wejść ;) co do tego, ze jak tu przyjdziesz to nie musisz sie uczyc --> gówno prawda (za przeproszeniem :) ) ! Liceum jest naprawde w porządku. Nic dodać, nic ująć :)
autor:  Arni
status:  uczeń / student
dnia:  08.09.2005
Szkoła jest średnia. Jeżeli chodzi o ludzi i niektórych nauczycieli to ma same zalety. Natomiast żenujące jest podejście niektórych nauczycieli do uczniów. Nas trzeba albo zachęcić do danej lekcji lub po prostu zmusić ale nie pozwolić na to abyśmy olali dany przedmiot. Wielkim minusem są języki obce w tej szkole. Po prostu coś strasznego! Aby zdać mature z języka trzeba chodzić osobno na kursy, bo inaczej będzie cięzko. Nauczyciele zmieniają się z roku na rok i każdy wprowadza program od początku dlatego każdemu który chce iść na lepsze studia odradzam przyjście dop tej szkoły.Wielkim minusem i wydziwieniem jest to, iż szkoła ma sklepik połączony ze stołówką!!!!!!! To się w głowie nie mieści, z okienka z którego wydaje się obiady można równoczesnie coś kupić. Gdy coś dzieje się niedobrego w szkole nauczyciele i dyrekcja próbująto za wszelką cenę ukryć, chociaż uczniowie widzą to, oni udają że wszystko jest dobrze, może byłoby to dobre w gimnazjum ale tutaj mają doczynienia z pełnoletnimi osobami. Dlatego odradzam tym ambitnym tą szkołę. Lpeiej idźcie do lepszej i miejsce gorsze oceny alle nauczycie się o wiele wiele więcej. Tu wystraczy mieć farta uczyć się na początku a potem pełen luz. Smutne ale prawdziwe.
opinie 1-10

© Szczecin 1998-2020 InterArt Studio
Wszystkie prawa zastrzeżone. All rights reserved.