infoludek.pl szczecin polskienglishdeutsch
Szczecin, czwartek
20 czerwca 2019
imieniny: Bogny, Rafaeli, Rafała

szczecin
XIX LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE (W ZS NR 6)
Liczba przyjętych opinii: 19

   opinii
od młodszych od starszych


autor:  neveragain
status:  absolwent
dnia:  01.07.2007
Napiszę tylko po tym co tu wyczytałam, że szkoda, że niektóre osoby nie piszą tu o LO19 tak jak sie powinno pisać bo o tym ta rubryka, tylko ogólnikowo o całym zs6 i o zachowniu wlasnie np. klas technikum w teatrze i tym podobne wymione sytuacje.... :> To że w mojej szkole są też zawodówki itd... nie oznacza że LO19 też jest takie gdzie nic sie nie wymaga a uczniowie są niekulturalni :) szkoda że ludzie patrzą na LO19 przez pryzmat innych szkół znajdujących sie w tym budynku. Oczywiście nie mówie że te liceum jest świetne ale bez przesady że nic tu nie robimy :| , szkoła jak szkoła - uczyc się trzeba, nauczyciele są bardzo w porządku, na wycieczki i do kina chodzą Ci co na to zasłużyli, ludzie są ok nie spotkałam się z agresją w nawet najmniejszym stopniu...a czy sie zda zależy od osoby... nie od szkoły. Pozdrowienia dla mojej obecnej klasy 2 ALO i wychowawczyni ;) ...
autor:  ania
status:  uczeń / student
dnia:  02.11.2006
Napiszę tylko po tym co tu wyczytałam, że szkoda, że niektóre osoby nie piszą tu o LO19 tak jak sie powinno pisać bo o tym ta rubryka, tylko ogólnikowo o całym zs6 i o zachowniu wlasnie np. klas technikum w teatrze i tym podobne wymione sytuacje.... :> To że w mojej szkole są też zawodówki itd... nie oznacza że LO19 też jest takie gdzie nic sie nie wymaga a uczniowie są niekulturalni :) szkoda że ludzie patrzą na LO19 przez pryzmat innych szkół znajdujących sie w tym budynku. Oczywiście nie mówie że te liceum jest świetne ale bez przesady że nic tu nie robimy :| , szkoła jak szkoła - uczyc się trzeba, nauczyciele są bardzo w porządku, na wycieczki i do kina chodzą Ci co na to zasłużyli, ludzie są ok nie spotkałam się z agresją w nawet najmniejszym stopniu...a czy sie zda zależy od osoby... nie od szkoły. Pozdrowienia dla mojej obecnej klasy 2 ALO i wychowawczyni ;)
autor:  Never...
status:  absolwent
dnia:  06.10.2005
"całkiem nieżle ,od nas wiele sie wymaga" - a przepraszam bardzo to byl taki "smieszny" zart? W tym LO NIC nie trzeba rnbic by zdac z calkiem niezlymi wynikami. Jezeli poswiecisz troche czasu na nauke, to wowczas gwarantowana nagroda, czerwony pasek itd. Sama rowniez sie tam "kształciłam" i uwazam ze poziom jest, co tu duzo mowic, kiepski..... Wiem wiem, to moja wina ze trafilam do takiego a nie innego liceum. Niestety roznie w zyciu bywa i jak wiadomo zdarzaja sie i takowe wypadki tragiczne w skutkach. To był moj "ostatni wyskok" ze tak to ujme nieco ironicznie i zgryzliwie. Nie myslcie jednak ze przez okres mojej "nauki" w tym lo nic nie robilam: otoz uczylam sie dosyc sporo ale glownie przedmiotow maturalnych a takze tego co bylo jest i bedzie mi niezbedne w studiowaniu na US. Najzwyczajniej w swiecie urzadzilam sobie swoj wlasny tok nauki, gdyz to chyba jedyne wyjscie gwarantujace mi, ze bedac maturzystka bede naprawde cos wiedziala, szczegolnie na tematy zwiazane z preferowana przeze mnie orbita naukowa. Niemniej pozdraiwam
autor:  kika
status:  uczeń / student
dnia:  24.09.2005
całkiem nieżle ,od nas wiele sie wymaga, lecz w życiu trzeba się kierować zasadami a to dotyczy się głównie nauczycieli. powinni mieć poczucie moralności i odpowiedzialnosci. SZKOŁA JAKO SZKOŁA SUPER.
autor:  never again
status:  absolwent
dnia:  21.07.2005
Nareszcie zakonczyla sie moja 3letnia meka w tej oto placowce edukacyjnej...Na szczescie pozytywnie-zdana(nowa)matura teraz tylko pozostaje mi czekac na zimowy semestr roku akademickiego 2005/2006 by zaczac studia na US na moim upragnionym kierunku-na szczescie piekło rektutacj takze przeszłam pomyslnie :) Pozdrawiam serdecznie panią mgr K. i panią mgr S. -za tymi nauczycielkami bede bardzo tesknic-swietni pedagodzy i wspaniali ludzie!!
autor:  zooocha
status:  uczeń / student
dnia:  13.07.2005
Witam wszystkich. Własnie ukonczyłam pierwsza klase lo i musze powiedzieć, że ten rok moge zaliczyć do udanych. Nasza klasa miała wycieczke oraz wyjscia wiec nie narzekam, jest pare rzeczy, które by mogly ulec zmianie, ale mimi wszytko szkoła mi się podoba. Nauczyciele maja swoje wymagania, ale sa zazwyczaj sympatyczni choc nie wszyscy... Ludzie tez fajni (chłopacy hehhe---> duży wybór;)) można nawiazac duzo znajomosci,a nawet przyjazni. Pozdrawiam
autor:  kbs
status:  inny
dnia:  10.04.2005
Witam, Was moi drodzy. Ja też tu zaglądam :)) Dzięki za miłe słowa, pani T.(historia) i pani T.(polski) przekażę , a jakże Wasze miłe opinie. Swoją drogą staramy się jak możemy być w porządku wobec uczniów, bo najczęściej są w porządku wobec nas :)) POWODZENIA na maturze tegorocznym maturzystom, trzymam za Was kciuki, a za "matematów" szczególnie :)) Będzie dobrze, pamiętajcie! Pozdrawiam całą IIIA LO, moje kochane dzieciaki. Będę za Wami tęsknić. A tak na marginesie, szkołę skończyła CAŁA III A LO, co z maturą to już w Waszych rękach :)) Pa, kbs
autor:  Tony
status: 
dnia:  06.04.2005
Niestety mIalem nieszczescie trafic do tej szkoly, powiem krotko - jest fatalnie, nauczyciele ujda ale jesli chodzi o poziom intelektualny i savour-vivre uczniow to ta kwestia pozostawia wiele do zyczenia a i tak jest to wyjatkowo lagodne okreslenie.Ponadto brak jakichkolwiek rozrywek intelektualnych typu wyjscia do kina czy do teatru sa juz dawno zapomniane i chyba tylko pierwsi absolwenci pamietaja czasy kiedy dyrekcja zezwalala na wyjscie poza teren szkoly w czasie lekcji.Ogolna ocena szkoly to -3/10. Tak tak, to nie pomylka
autor:  bz
status:  uczeń / student
dnia:  03.04.2005
Szkola ogólnie fajna nauczyciele wporzo bardzo cenie p. B. ,za prowadzenie swojej klasy i za to że walczy nawet o największych leni. Pozatym wg. mnie dobrze uczy matmy. Pani S. (angielski)to nauczyciel którego ze swiecą szukac super tlumaczy a niektore teksty zwalają z nog p. T.(polski)tez ma fajne podejscie do uczniów. Przeszkadzają mi tłumy w tramwajach, palacze przed szkołą i w toaletach. W tym roku kończe szkołę maturę i spadnie mi kamień z serca jak dostanę świadectwo bo nie będę miała doczynienie z tymi hamami i dwulicowcami jakich tam miałam nieprzyjemność poznać.
autor:  never again
status:  uczeń / student
dnia:  20.01.2005
Niestety w wyniku kilku komplikacji zyciowych trafiłam 3 lata temu do tej szkoly-ciesze sie ze w tym roku pisze mature i nie bede musiala juz patrzec na ten balagan oraz wysoki regres intelektualny wielu uczniow. sporo zastrzezen mam tez do kultury osobistej-mowie w tym momencie o calym zs nr 6. z drugiej strony wcale nie dziwie sie dyrekcji ze nie wypuszcza klas na wycieczki wyjscia do kina itp. sama bylam swiadkiem zachowania pewnej klasy technicznej podczas przedstawienia teatralnego. powiem tak-krowki i swinki zachowuja sie lepiej w oborze :) pozdrawiam waska grupe ludzi na poziomie ktorzy maja ta watpliwa przyjemnosc uczeszczac do lo nr 19
opinie 1-10

© Szczecin 1998-2019 InterArt Studio
Wszystkie prawa zastrzeżone. All rights reserved.