infoludek.pl szczecin polskienglishdeutsch
Szczecin, czwartek
20 czerwca 2019
imieniny: Bogny, Rafaeli, Rafała

szczecin
XVIII LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE (W ZS NR 5)
Liczba przyjętych opinii: 56

   opinii
od młodszych od starszych


autor:  Kama
status:  absolwent
dnia:  11.04.2007
Hej, jestem teraz na pierwszym roku studiów. Rok temu ukończyłam tą szkołe. Powiem tak - były to najlepsze lata mojego życia. 2003-2006 <--- świetni ludzie i bardzo fajna atmosfera. Za nauczycielami rowiez tesknie;) Nie wiem jak jest teraz, ale szkola ta ma duze mozliwości wbrew opiniom. Bardzo duzo osób z mojego rocznika dostało sie na uniwerek w trybie dziennym. Poprostu zasada jest prosta: chcesz sie uczyc to bedziesz...
autor:  pupas
status:  uczeń / student
dnia:  30.07.2006
szkołę tą ukonczylem w 1993 roku i do tej pory ja wspomninam jak najcieplej tylko moge.za pomoca taej strony chvcialbym bardzo goraco p[ozdrowic moich wspanilych nauczycieli.przede wszystkim pana słodkowskiego ,panią fajer,panią szaraniewicz,pana żylika oraz pozostalych ktorych nie wymieniulem za co bardzo przepraszam.szkole bardzo polecam gdyz kadra nauczycielska to naprawde gorna polka w zakresie edukacji i WYCHOWANIA.pozdrawiam rowniez pana zenona zatyracza wspanialego nauczyciela w-f .
autor:  celtica
status:  uczeń / student
dnia:  25.05.2006
Podsumowanie szkoły ze strony osoby, która ją dobrze zna: nauczyciele - w porządku, pomocni, zwracający uwagę na zaangażowanie ucznia, mili i uśmiechnięci. Przy tym wymagający i potrafiący zakrzewić wiedzę w człowieku. Wymagają od ucznia swojego wkładu w kształtowaniu swojej wiedzy - mobilizując tym samym do pracy. dyrekcja - Grupa 3-mająca władzę:-)) Jedna osobowość dopełnia kolejną. Dyrekcja wzajemnie się uzupełnia, dzięki temu mamy władzę idealną. Kładziony jest nacisk na frekwencję. budynek szkolny - zadbany i ciepły. Klasy dobrze wyposażone. Szczególnie interesująca jest klasa od historii (pełna eksponatów, ciekawostek i wszystkiego co chciałoby się dotknąć). sport &#8211; jako tako. Zależy pod kątem jakiej dyscypliny. Sukcesów szkole nie brakuje. uczniowie &#8211; bardzo zróżnicowanie. Są Ci którzy uczą się dla siebie, lub Ci którzy nie uczą się w ogóle. Jeśli jesteś osobą chcąca osiągnąć coś w życiu, uczącą się dla siebie i trafisz między takich ludzi to ta szkoła jest rajem. Jeśli trafisz na nieuków, to lepiej szybko uciekaj do innej szkoły. Nie zastanawiaj się. A JEŚLI NIE CHCESZ SIĘ UCZYĆ &#8211; TO ZNAJDŹ SOBIE INNE MIEJSCE, bo szkoła ma zbyt wielkie szanse i ambicje na zwiększenie swojego poziomu, żeby użerać się w tymi, którym nie ma różnicy, między Liceum Ogólnokształcącym,a marnym Technikum.
autor:  anonim
status:  inny
dnia:  26.04.2006
Już niedługo koncze ta szkole.Bywaly rozne chwile ale szkola jest naprawde dobra i nauczyciele tez nie sa zli. Wielki nauczyciel to pan Madryk(wspanialy czlowiek)oraz pania Kasia Szymanska(choc wymagajaca) i oczywiscie ks. Sylwester( dobry z niego czlowiek choc nie wszyscy go lubia) Szkola jest pelna fajnych ludzi.Pozdrawiam wszystkich!!!
autor:  Ntalka
status:  uczeń / student
dnia:  17.03.2006
Juz nie długo nasi młodsi koledzy bedą wybierać szkoły.Wiec ja ktrotko napisze cos o naszym Hożawrdzie gdy by nie angielski szkoły by była super.Dostałam sie tu przypadkiem nie jestesm orłem jakoś sobie radze.Nauczyciele jak nauczyciela troche ponazekają ale da sie zyć z nimi i póżnij jest juz dobrze ale na początku wiadomu będzi cieżko...Warto wybrać tą szkołe są tu nauczyciele ktorzy naprawde uczą z pasją i wiedzą co robią
autor:  Madziq
status:  uczeń / student
dnia:  22.12.2005
Mieliśmy dziś Wigilię klasową, było rewelacyjnie:D szkoła jest świetna (oczywiście ma również swoje wady:/)... wybierajcie tą sql:) niestety nie dostaniecie się do najlepsiejszej klasy IIbLO która jest Vipem w tej szkole:D... WeSoŁyCh ŚwIąT...:*
autor:  PAULA
status:  absolwent
dnia:  17.11.2005
Jestem absolwentka tej szkoły i chciałabym powiedziec cos na ten temat.Jesli chodzi o kadre nauczycielska...była super ( oczywiscie wtedy nikt nie nawidził z klasy nauczycieli , ale jak sie wychodzi ze szkoły to sie zmienia zdanie ).Nauczyciele przez te lata w liceum wydaja sie nie do zniesienia - kazdy narzekał na panią T. od polskiego , a teraz kazdy wspomina ja z zachwytem w oczach - to była jej pasja..stawiała pały i uwagi , ale na maturze pokazała ze nas naprawde kocha jak wlasne dzieciaki....Wszyscy uwielbialismy dyrektora Z. oraz Panią T. ( biologia) strasznie nas meczyli ale w dniu dzisiejszym ich bardzo cenimi za to wychowywanie nas,Liceum kształtuje charaktery , a to liceum wyprowadza na ludzi.
autor:  Madziara
status:  uczeń / student
dnia:  07.05.2005
Nom... nedługo koniec roku, czas się obudzić. Ludzie wybierajcie naszą szkołę, bo jest normalnie rewelacyjna!!!!:))))))) Pozdro dla całej 1bLO
autor:  niko
status:  inny
dnia:  23.03.2005
Przypadkowo sie tutaj dostalem na ta strone i mimo, ze ja z innego pokolenia niz Wy to jednak z sentymentem czytam Wasze wpisy, mysli i opinie. A mieszkalem przed laty w Szczecinie i uczeszczalem do Szkoly Morskiej na Walach Chrobrego a pozniej pognalo mnie w swiat. Byl to jeszcze wtedy swiat PRl- owski, jednak Szczecin dla mnie bedzie zawsze najpiekniejszym miastem pomimo iz widzialem wiele roznych cudow swiata, objechalem swiat i od strony morza jak i od strony ladow. Szczecin mial zawsze ta szczegolna charakterystyke miasta gdzie, jak sie mowilo, byla zbieranina ludzi z roznych stron Polski i nietylko, dlatego tez wytworzyla sie w Szczecinie swoista kultura na zasadzie wzajemnych poszanowan i mam nadzieje, ze wciaz Szczecin kontynuuje tradycje przeszlych pokolen. I juz nie pamietam jak sie nazywalo liceum gdzie szlo sie chyba po ulicy Bohaterow Warszawy pod gorke a dalej z gorki po prawej stronie bylo to liceum chyba nr. 5. Dalej byl przejazd kolejowy i szlo sie na basen chyba Pogoni. Oczywiscie na starym miescie bylo liceum plastyczne, to z tymi ukosnymi, renesansowymi oknami a na Placu Orla Bialego liceum pielegniarskie gdzie my, studenci Szkoly Morskiej chetnie bylismy zapraszani wlasnie na organizowane tam zabawy przez przecudne pielegniareczki. Pozniej z tych przyjaznych konekcji porobily sie malzenstwa i porodzily sie dzieci. No i te kwitnace magnolie na Pogodnie, wypady na plaze Jeziora Glebokiego, plaze Mielenska, jakies walki z mlodziezowa banda Stefankow w Parku Mickiewicza gdzie wracalismy umorusani poobijani w mundurkach szkolnych do akademika na Walach Chrobrego jednak z duma zwyciezcow. Nie zawsze, ale czesto. A banda Stefankow to nie byla zadna banda jak tylko mlodziez, ktora chronila swoje jakies tam grupowe niby przywileje. Ale bylo wesolo, butnie no i te spotkania, randki w Ogrodzie Rozanek, ktory to ogrod pewnie juz nie istnieje. I wydawaloby sie, ze z czasem wszystko sie zmienia... Moze i tak z wyjatkiem zasad na sprawdzonych i tych dobrych przeslankach bo to Naturalne Prawo Przyczyny i Skutku jest Prawem Uniwersalnym, ktorego nie da sie pogwalcic. Wiec co moge Wam doradzic abyscie nie marnowali zycia jak tylko go od najmlodszych lat jak najbardziej wykorzystywali aby osiagac cele? I mysle, ze najlepsze odpowiedzi znajdziecie w niezwykle pryncypialnych dwoch powiesciach, ktore uwazam powinny byc ujete w programach lektur licealnych. Ksiazki te, amerykanskiej autorki Ayn Rand powodowaly to ze ludzie mlodzi i starsi nagle odnajdowywali sens zycia, odnajdowywali siebie na drodze do zyciowych sukcesow. Pisze o tym dlatego, iz dowiedzialem sie ze jest juz w Polsce tych powiesci fikcyjnych przeklad z jezyka angielskiego na polski. Tytul jednej, wlasnie dla licealistow moze bardziej to " Zrlodlo". Tytul drugiej, bardziej zaawansowanej to "Atlas Zbuntowany", wciaz autorstwa Ayn Rand. Znajdziecie tam wszystko wlacznie z miloscia, z przyjazniami opartymi na Wartosciach. Z takimi wartosciami bedzie Wam latwiej isc przez zycie i osiagac ambitne cele, badz to w kraju, Zjednoczonej Europie, czy gdziekolwiek na swiecie a zwlaszcza, ze zrozumienie na czym polega Wolnosc. Bo gdy by sie teraz tak ktos zapytal na czym polega Wolnosc to pewnie millibyscie mieszane uczucia jak i mieszane odpowiedzi. A niestety to jest bardzo wazny koncept, koncept ktorego nikt nie uczy, koncept, ktory wlasciwie pojety moglby zmienic nie tylko ludzkie charaktery ale i przyszlosc calego narodu. Uffff, alem sie do Was nawyspowiadal. Z Zyczeniami Wesolych Swiat Wielkanocnych. niko ps. Zycie nie musi byc wcale powazne. Zycie powinno byc wesole, powinno miec ciagle ten pozytywny aspekt i zeby Was, tak jak kiedys nas za granicami nie okreslali, ze "Polacy to same Smutasy" ha ha ha. Moze wtedy to byla sprawa niznajomosci jezykow. Tereaz sie wszystko zmienia a jezyki, a zwlaszcza angielski czy niemiecki kluczami do swiata.
autor:  Kotunia :))
status:  uczeń / student
dnia:  05.03.2005
Coś napisałam tą opinie ale się nie wyświetliła to piszę jeszcze raz :p No więc dziś odbyła się giełda szkół :))) trochę się nachwaliłam o mojej szkole :))) i mam nadzieje, że moja opinia zachęciła, żeby wybrać się właśnie do ZSnr 5 :))) bo szkoła jest naprawde wyjątkowo przyjemna. Noi te ładne toalety to chyba żadkość :))) (okej z tymi przystojnymi chłopcami troche nałgałam, ale tylko troche :)))) uczniowie naprawde są sympatyczni a nauczyciele wpożądku...( ta w większości tak w 80% noi mam wrażenie, że uczę naprawde nieźle - te 80% które mnie uczy :p) W szkole można się trochę poudzielać jak ktoś lubi :))) więc ogolnie to jest super :p
opinie 1-10

© Szczecin 1998-2019 InterArt Studio
Wszystkie prawa zastrzeżone. All rights reserved.