infoludek.pl szczecin polskienglishdeutsch
Szczecin, poniedziałek
18 listopada 2019
imieniny: Klaudyny, Romana, Tomasza

szczecin
ENGLISH UNLIMITED
Liczba przyjętych opinii: 10

   opinii
od młodszych od starszych
autor:  zziellona
status:  uczeń / student
dnia:  07.02.2010
Polecam! W zeszlym roku uczeszczalam na j.angielski do p. Emmy i bylam zachwycona. Zalezy od tego jaki rodzaj kursu kto preferuje, ja chcialam wlasnie takiego gdzie oprocz nauki bedzie tez zabawa i luzna atmosfera. Na zajecia chodzilam bardziej z przyjemnosci niz traktowania tego jako jakikolwiek obowiazek. Nie mam pojecia jak ucza inni nauczyciele w tej szkole, moge jedynie poreczyc za ta Pania. :)
autor:  Bratka
status:  absolwent
dnia:  16.06.2008
W mojej firmie odpowiedzialna byłam za zorganizowanie kursu dla pracowników. Przeglądałam oferty wielu szkół, z kilkunastoma sie spotkałam. Wybrałam English Unlimited, choć nie była najtańsza. Ich cena była racjonalna, ale zaważył sposób prowadzenia rozmów Pani Dyrektor - Pani Agata. Bardzo miła, elastyczna i co najwazniejsze bardzo kompetentna osoba. To rzadkość w obecnych czasach. Ze zdziwieniem przyjęłam informacje od moich kolegów z naszego oddzialu firmy w Gdańsku, którzy stwierdzili, iż panuje w Trójmieście opinia o English Unlimited, iż jest to skostniała instytucja, nie przykladajaca sie do nauczania o bardzo wygórowanych stawkach. Jak sie okazało kilku członków mojej rodziny kilka lat temu również uczeszczało do English Unlimited na zajęcia (takie zwykłe w grupach). Ci z Gdańska/Gdyni wyśmiali szkołę, natomiast z Poznania w pełni podzielali moją bardzo dobra opinię. To ciekawe, ale nie od dziś przecież wiemy że wszystko zależy od ludzi. Widocznie w Poznaniu i Szczecinie mieli szczęście. Polecam
autor:  Aga
status:  uczeń / student
dnia:  25.02.2008
Chodzę na kurs niemieckiego już przeszło pół roku. Mamy małą zgraną grupe do tego lektorka jest po prostu kapitalna!!! Potrafi zmobilizować, mamy prace domowe, testy co jakiś czas i jeden semestralny . Oglądamy koło fortuny po niemiecku w domku i rozmawiamy na czacie z niemcami:)Takie dostajemy wskazówki. Zajęcia prowadzone są ciekawie i są różne urozmaicenia np. oglądanie filmów lub spotkania z niemcami. Jeżeli ktoś ma wstręt do niemieckiego to niech zapisze sie do pani Ani I. a wszystko wyda się takie łatwe i przyjemne:) Jest nie tylko najlepszą lektorką ale i wspaniałym człowiekiem dla którego niemożliwe nie istnieje!!!
autor:  karola
status:  inny
dnia:  19.09.2006
witam! Chodzilam na jezyk angielski w zeszlym roku i z przykroscia stwierdzam ze w tym roku znajde inna.szkole..pierwszy semestr byl rewelacyjny,uczylam sie sporo,ba!nawet mi sie chcialo..w koncu ktos czegos wymagal i mobilizowal,drugie polrocze bylo porazka i strata pieniedzy,lektor bal sie robic sprawdziany i nie wymagal niczego..wiekszosc z nas to ludzie pracujacy ktorzy zaczeli odpuszczac jak zobaczyli ze mozna.. przemyslcie swoja decyzje
autor:  Kaśka
status:  absolwent
dnia:  31.03.2006
Uważam, że ta szkoła jest najlepszą szkołą w Szczecinie. Przez dwa lata nuki angielskiego w English Unlimited nauczyłam się więcej niż przez pięć w innej szkole. Lektorzy są świetni, zajęcia prowadzone są bezstresowo i w przyjacielskiej atmosferze. A języki dodatkowe (hiszpański) to super nauka dla przyjemności i w dodatku za darmo. Polecam ja każdemu kto chce się nauczyć języka obcego.
autor:  sisi
status:  uczeń / student
dnia:  28.03.2006
Byłam już w wielu szkołach językowych, ale ta mi się bardzo podoba. Wreszcie fajne zajęcia, przyjemna lektorka. Podręcznik dostałam za darmo i dodatkowo chodzę sobie na francuski. Na angielskim mamy regularne lekcje video a w domu dostęp do nauki na stronie www. Mamy też różne imprezy poza szkołą. Serdecznie polecam. :)
autor:  gosiunia
status:  uczeń / student
dnia:  09.08.2005
ja chodzilam na intensywny kurs przygotowywawczy do FCE, ktory trwal pol roku. mialam mloda nauczycielke, Polke, ktora byla w porzadku, ale to jednak nie moj wymarzony typ nauczyciela. kurs skupial sie glownie na wypelnianiu testow, choc jestem w stani e to zrozumiec, bo na normalne lekcje po prostu nie bylo czasu, bo egzamin byl tuz, tuz. najgorsze w tym wszystkim jest to, ze w mojej grupie bylam najmlodsza (14 lat), a reszta to ludzie <25, wiec pani nauczycielka byla mna zachwycona, bo mowilam po anmgielsku najlepiej z grupy. kiedy jednak przyszlo co do czego, to egzamin zdalam na C, mimo zapewnien pani, ze bedzie A... troche za malo przycisneli.
autor:  mr. jack
status:  uczeń / student
dnia:  19.01.2005
strasznie przereklamowana szkoła !!! Trzy razy w ciągu jednego semestru zmieniali nam lektora nagielskiego, ale... w końcu zistał ten najlepszy :) Akurat to jest OK. Ale ta nudziara - Polka.....cos strasznego; zero talentu pedagogicznego, ciagle testy, a nie nauka.... Trochę do bani!
autor:  ptaszyna
status:  absolwent
dnia:  25.01.2004
Szkoła niby niezła, choć jak wiadomo większość zależy od nauczyciela jaki się trafi. Dyrekcja obiecuje dużo, a jak potem niekonicznie spełnia to. Mocno przereklamowany jest np. drugi język gratis. Grupy są liczne, ale mimo to i tak nie każdy chętny może się zapisać (!), no i nie wszystkie deklarowane języki rzeczywiście są organizowane. Ponadto gdy zaczęłam chodzić na jeden z nich okazało się, że zajęcia niby były co tydzień ale zawsze bez jednych w miesiącu, tak więc godzin efektywnych było znacznie mniej...
autor:  Faith
status:  uczeń / student
dnia:  21.10.2003
Do English Unlimited chodze juz drugi rok na język angielski. W tym roku skorzystałam również z promocji- drugi język gratis. Dzięki temu uczę się dodatkowo hiszpańskiego i to za darmo :) Uważam, że szkoła jest rewelacyjna. Na zajęciach panuje przyjemna atmosfera a lektorzy są przesymaptyczni. Dbają o to by każdy brał czynny udział w zajęciach. W ciągu jednego roku nauczyłam się o wiele więcej niż przez 6 lat w szkole podstawowej i gimnazjum. Naprawde polecam wszyskim tę szkołę. Od tego roku zajęcia odbywają się w nowo wynajętym mieszkaniu, gdzie zostało też przeniesione biuro i jest naprawde ładnie urządzone. :)
opinie 1-10

© Szczecin 1998-2019 InterArt Studio
Wszystkie prawa zastrzeżone. All rights reserved.